RIVM: acht nieuwe coronabesmettingen in Almere vastgesteld

De afgelopen 24 uur zijn er in Flevoland geen nieuwe sterfgevallen bijgekomen die veroorzaakt zijn door de gevolgen van het coronavirus. Wel zijn er in de provincie acht nieuwe coronabesmettingen vastgesteld sinds woensdag, allemaal in Almere, blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM.

In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5.990, dertien meer dan woensdag.

Ziekenhuisopnames
De afgelopen twee weken zijn er in Flevoland geen nieuwe ziekenhuisopnames in verband met COVID-19 geweest. Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.771 ziekenhuisopnames, twaalf meer dan woensdag.

Besmettingen
Sinds het begin van de pandemie is het virus bij 938 Flevolanders vastgesteld. Sinds woensdag kwamen er acht nieuwe besmettingen bij. Volgens het RIVM zijn er in heel Nederland nu 46.942 positieve tests (+209) geregistreerd.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door