RIVM: drie nieuwe besmettingen in provincie

In de afgelopen 24 uur is er bij drie Flevolanders een besmetting met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Het officiële aantal Flevolanders van wie vaststaat dat ze het virus hebben of hebben gehad, blijft dus staan op 955.

Er zijn geen overledenen of ziekenhuisopnames bijgekomen.

Landelijk kwamen er 210 positieve tests op Covid-19 bij, waarmee het totaal uitkomt op 48.461.

Doden
Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 89 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu tot 6.053 opgelopen, negen meer dan donderdag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 125 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.813 ziekenhuisopnames, vijf meer

Geschreven door