RIVM: één nieuwe besmetting gemeld

De coronacijfers van Flevoland zijn de afgelopen 24 uur nauwelijks veranderd. Sinds woensdag is er één nieuwe besmetting geregistreerd, bij iemand uit Lelystad. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Er zijn geen overledenen of ziekenhuisopnames bijgekomen.

Het officiële aantal Flevolanders van wie vaststaat dat ze het virus hebben of hebben gehad, staat inmiddels op 952. Landelijk kwamen er 164 positieve tests op Covid-19 bij, waarmee het totaal uitkomt op 48.251.

Doden
Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 89 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 6.044, twee meer dan woensdag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 125 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.808 ziekenhuisopnames, drie meer dan woensdag.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door