RIVM: één nieuwe besmetting, verder geen verandering coronacijfers

De coronacijfers in Flevoland zijn de afgelopen 24 uur nauwelijks veranderd. Er is alleen één vastgestelde besmetting bijgekomen sinds maandag. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. De nieuwe besmetting is bij een inwoner van Dronten vastgesteld.

Het officiële aantal Flevolanders waarvan vast staat dat ze het virus hebben of hebben gehad, komt daarmee op 948. Landelijk kwamen er 164 positieve tests op Covid-19 bij, waarmee het totaal uitkomt op 47.903.

Doden
Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 89 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 6.031, 15 meer dan maandag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 124 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.800 ziekenhuisopnames, zes meer dan maandag.

Geschreven door