RIVM: één nieuwe coronabesmetting vastgesteld

De afgelopen dag zijn er geen sterfgevallen of ziekenhuisopnames door corona in Flevoland bijgekomen. Wel is de afgelopen 24 uur bij één Almeerder besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het officiële aantal Flevolanders van wie vaststaat dat ze het virus hebben of hebben gehad, staat op 966.

Landelijk kwamen er 140 positieve tests bij, waarmee het totaal in Nederland uitkomt op 49.087.

Sterfgevallen
Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 91 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe met 31 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu tot 6.070 opgelopen, vijf meer dan maandag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 125 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.834 ziekenhuisopnames, vier meer dan maandag.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door