RIVM: geen nieuwe sterfgevallen, besmettingen of ziekenhuisopnames

De coronacijfers in Flevoland zijn sinds zondag precies hetzelfde gebleven. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen geregistreerd en ook het aantal ziekenhuisopnames bleef de afgelopen 24 uur gelijk. Ook zijn er geen nieuwe besmettingen geconstateerd sinds zondag, blijkt uit de cijfers van het RIVM.

In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 28, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5.962, zes meer dan zaterdag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 65, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. In totaal zijn 266 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.744 ziekenhuisopnames, negen meer dan zondag.

Besmettingen
Sinds het begin van de pandemie is het virus bij 926 Flevolanders vastgesteld. Sinds zaterdag kwamen er zes besmettingen bij: vier in Lelystad en twee in Almere. Volgens het RIVM zijn er in heel Nederland nu 46.545 positieve tests (+103) geregistreerd.

Geschreven door