RIVM: Vier nieuwe coronabesmettingen in provincie

De coronacijfers in Flevoland zijn de afgelopen dag vrijwel gelijk gebleven. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen geregistreerd en ook het aantal ziekenhuisopnames bleef de afgelopen 24 uur gelijk. Wel zijn er vier nieuwe besmettingen geconstateerd sinds vrijdag, blijkt uit de cijfers van het RIVM.

In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 6.011, zes meer dan vrijdag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 124 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.782 ziekenhuisopnames, drie meer dan vrijdag.

Besmettingen
Sinds het begin van de pandemie is het virus bij 945 Flevolanders vastgesteld. Sinds vrijdag kwamen er vier nieuwe besmettingen bij. Volgens het RIVM zijn er in heel Nederland nu 47.335 positieve tests (+183) geregistreerd.

Geschreven door