RIVM: Twee nieuwe coronagevallen in provincie

De coronacijfers in Flevoland zijn de afgelopen 24 uur opnieuw vrijwel gelijk gebleven. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen geregistreerd en ook het aantal ziekenhuisopnames bleef gelijk. Wel zijn er twee nieuwe besmettingen geconstateerd sinds zaterdag, blijkt uit de cijfers van het RIVM.

De nieuwe besmettingsgevallen zijn in Almere en in Lelystad. Daarmee komt het officiële aantal Flevolanders waarvan vast staat dat ze het virus hebben of hebben gehad op 947. Landelijk kwamen er 239 positieve tests op Covid-19 bij, waarmee het totaal uitkomt op 47.574.

Doden
Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 89 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 6.013, twee meer dan zaterdag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 124 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.789 ziekenhuisopnames, vier meer dan zaterdag.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door