Dit jaar niet op vakantie naar het buitenland? Haal de wereld in huis!’

Manon (17 jaar) uit België zoekt een gastgezin in Almere

Eind augustus komt Manon (17 jaar) uit België naar Almere. Via het programma ‘High School Holland’ van uitwisselingsorganisatie Travel Active zal Manon een semester in Nederland verblijven en naar een middelbare school in Almere gaan. De school is gevonden, nu zoekt de organisatie nog een gastgezin. 

Manon stelt zich voor
Haar grootste hobby is dansen. “Verder doe ik ook graag aan theatrale improvisatie wat mij geleerd heeft om mijzelf op mijn gemak te voelen wanneer ik in het openbaar spreek.” Manon heeft al 10 jaar Nederlandse les. “Ik ben erg dankbaar dat ik deze ervaring mag opdoen en ik kijk ernaar uit om mijn gastgezin te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.”

Bent u geschikt als gastgezin?
‘Leerzaam’, ‘verrijkend’ en ‘gezellig’ zijn de woorden waarmee gastgezinnen hun ervaring als gastgezin omschrijven. ‘’Onze student voelde vanaf dag een al als onze eigen zoon’’, vertelt een van onze gastouders. Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active.

Benieuwd geworden?

Wilt u Manon of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: +31 (0) 85 222 4810 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org.

Geschreven door