Optredens en workshops op het Almeerderstrand

Deze hele zomervakantie is CitySenses met zijn kunstenaars op het strand te vinden met workshops en voorstellingen. Uitvalbasis is het StrandLab bij Poortdok. Een prachtlocatie waar je je bij mooi weer waant op een tropisch eiland.

Aftrap op vrijdagavond 10 juli: Kom je ook?

Vrijdag 10 juli zijn Almeerders uitgenodigd voor de aftrap van [CirKL]: De Prelude. Van acht tot half tien ’s avonds kun je met ons op reis langs de elementen: Vuur, Wind, Water en Aarde. Via fragmenten uit de poëtische film The Calling van filmmaker Martijn van der Weijden dagen we je uit los te komen van je drukke bestaan en merk je hoe deze elementen van invloed zijn op je leven. Er zijn korte optredens van Suzan Abee, Mireilla Schermer en Jos Rosier. En aan het eind we gaan in gesprek met elkaar over wat je nu echt beweegt. Beweeg mee op deze unieke avond op de grens van kunst, wetenschap spel en natuur.

Een zomer vol workshops

Jouw verhaal tijdens deze Prelude is het startpunt van een zomer vol workshops op het strand. Voor volwassenen is tijdens de zomervakantie elke dinsdagavond een workshop te volgen. Op 7, 14, 21 en 28 juli en 4 en 8 augustus kun je van half acht tot half tien meedoen met zintuiglijke experimenten op het Almeerderstrand. Alle uitkomsten worden meegenomen in een spectaculaire finale van [CirKL] medio september. Tijdens de workshops gaan we schilderen met grondstoffen uit de natuur, gaan we op zoek naar de vormen van water en bouwen we een kunstinstallatie waarbij we ons laten leiden door de wind. Alles wordt vastgelegd op film.

Aanmelden

Op www.circulairekunst.nl en www.facebook.com/citysenses vind je het programma en aanmeldmogelijkheid. De workshops en voorstellingen zijn gratis. Echter: Vol = vol. Vergeet je niet warm te kleden als het onverhoopt wat slechter weer is. Gelukkig is het strand groot genoeg om anderhalve meter uit elkaar te blijven. StrandLab ondersteunt dit project. Er is enorm veel te doen deze zomer op het Almeerderstrand. Op de website van StrandLab vind je nog veel meer activiteiten op het strand: www.strandlab-almere.nl

Geschreven door