Staatsbosbeheer grijpt in langs rand wijk Oosterwold

Boswachters gaan vanaf donderdag actief de Almeerse nieuwbouwwijk Oosterwold in om spullen te verwijderen die op het terrein van Staatsbosbeheer staan.

Volgens de natuurbeheerder wordt er afval gedumpt, worden er bouwmaterialen opgeslagen en staan er speeltoestellen en schuurtjes op grond van Staatsbosbeheer. In februari riep Staatsbosbeheer bewoners al op om dit te veranderen, maar dat zou geen effect hebben gehad. Na overleg met de gemeente Almere gaan de boswachters nu zelf aan de slag.

Oosterwold is het buitengebied tussen Almere en Zeewolde en grenst op sommige plekken aan terrein van Staatsbosbeheer. Waar normaal gesproken de gemeente de aanleg en het onderhoud van een gebied bepaalt, moeten in Oosterwold bewoners dat zelf regelen. Dat er nu grond van Staatsbosbeheer gebruikt wordt om te bouwen of op te slaan is volgens de organisatie niet de bedoeling.

Geschreven door