VLA voedselloket wordt voedselbank Almere

VLA Voedselloket Almere heeft een nieuwe naam. Het deel dat voedsel verstrekt van Stichting Voedselloket Almere is sinds mei aangesloten bij Voedselbanken Nederland. Daarvoor is een nieuwe stichting opgericht genaamd Stichting Voedselbank Almere.

De nieuwe stichting moest worden opgericht omdat Voedselbanken Nederland van alle voedselbanken eist dat alleen voedsel wordt verstrekt. Stichting VLA deed ook nog andere activiteiten, zoals begeleiding maar ook het leveren van kleding tot huisraad.

De Stichting VLA handhaaft dus nog steeds alle overige activiteiten zoals het aanbieden van meubelen, witgoed, kleding en huisraad. Beide stichtingen blijven werken vanuit hetzelfde pand aan de Steiger, Almere Haven.

Stichting Voedselbank Almere kan door aansluiting bij Voedselbanken Nederland gebruik maken van de landelijke distributiepunten voor voedsel. Daarnaast kunnen meer mensen geholpen worden omdat de norm om in aanmerking te komen voor hulp ruimer is geworden. 

Heeft u ook hulp nodig bezoek de website van het Voedselloket Almere en maak een afspraak.

Geschreven door