Flevolandse coronateststraten gewoon bereikbaar

De teststraten in Flevoland om te testen op corona zijn gewoon open. Dat zegt de GGD Flevoland naar aanleiding van eerdere berichtgeving van de NOS. Volgens de NOS kunnen mensen in onder meer Flevoland helemaal niet meer terecht voor een test. De druk op laboratoria zou te groot worden. “Deze informatie klopt niet, wij hebben hier nog plek”, zegt woordvoerder Sven van der Burg van GGD Flevoland.

Binnen de provincie zijn er drie teststraten: Lelystad, Almere en Emmeloord. Maandag signaleerde GGD Flevoland al dat het daar flink drukker is geworden. Er werden deze week gemiddeld zo’n 600 mensen per dag getest, een recordaantal. De GGD gaat kijken of in Almere volgende maand een tweede testlocatie kan komen. Ook de openingstijden in Emmeloord worden verruimd en de teststraat in Lelystad gaat uitbreiden.

Als de Flevolandse teststraten wel vol komen te zitten, wil dat niet zeggen dat alle Flevolanders die bellen voor een test ook echt twee dagen moeten wachten. De woonplaats is namelijk niet altijd bepalend voor de locatie waar iemand zich kan laten testen. “Dat gaat via een ingewikkeld systeem, op postcode. De uitkomst daarvan is soms niet zo logisch. Zo kan je als Almeerder bijvoorbeeld gevraagd worden om je in Bussum te laten testen”, aldus Swen van der Burg.

Bron Omroep Flevoland – Foto GGD Flevoland

Geschreven door