Tropische hitte nog niet voorbij

Nieuwe hitterecords en meer tropische dagen. Sinds vrijdag hebben Flevolanders te maken met tropisch weer en het einde van de hitte is nog niet in zicht. Dat zegt weervrouw Diana Woei van Omroep Flevoland. Bij een tropische dag ligt de maximale temperatuur boven de 30 graden.

Ook op woensdag en donderdag zijn dergelijke temperaturen te verwachten. Als dat gebeurt zijn er zeven dagen op rij met tropische temperaturen. Volgens Diana Woei is dat voor Flevoland een unicum want zoiets is nog niet eerder gemeten in onze provincie. Ook de nachten blijven plakkerig en zwoel met temperaturen van een graad of 20.

Vanaf vrijdag zakt de temperatuur maar het blijft met 25 graden warm. De hittegolf houdt aan als de temperatuur overdag boven de 25 graden uitkomt. Dat lijkt het geval. Omdat de lucht vochtig is, zal het warmer aanvoelen.

Bron Omroep Flevoland Foto Facebook

Geschreven door