Eerste winst Waterwijk vrouwen.

Na een moeizame start in de beker ontvingen de vrouwen van Waterwijk hun tegenstander uit Amsterdam sv De Meer. De ploeg onder leiding van Victor Pourchez was nog niet op sterkte en kamt met nog een aantal geblesseerde spelers. Dit betekende dat er een aanpassing aan het spel en de opstelling was gedaan.

De wedstrijd begon wat slordig en onrustig maar de vrouwen van Waterwijk wisten al wat kleine kansen te creëren maar deze werden niet beloond en strandde op de keeper en de verdediging van de  vrouwen uit Amsterdam. Maar in de 7e minuut wist Celine Jongejan na een kleine solo te openen met het eerste competitie doelpunt voor de vrouwen van Waterwijk. Het team van sv De Meer voerde de druk op waardoor er veel strijd geleverd werd op he middenveld. Maar in de 34e minuut wist Lisa Smit de tweede treffer te maken voor Waterwijk. SV de Meer zette duidelijk meer aan en wist een foutje van de achterhoede bijna om te zetten in een goal. Maar ook een tweede goede kans die daar snel op volgde van de Meer, wisten ze niet te verzilveren. Vanuit Waterwijk werd duidelijk meer gezocht naar de opbouw van achteruit en niet de lange bal. En dit resulteerde in een mooie combinatie welke beloond werd met een mooie goal van weer Celine Jongejan. En zo gingen we de rust in met een 3-0 voorsprong van de thuisploeg.

In de tweede helft begon het weer wat rommelig waarbij er hard gewerkt werd aan het herstel van de foutieve passes. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er wat meer kansen voor beide teams maar was duidelijk dat Waterwijk meer kansen creëerden dan de dames van sv De Meer. In de 72e minuut was het wederom Lisa Smit die de laatste goal van de wedstrijd maakte. Volgende week is het team van Victor Pourchez te gast bij Wv-HEDW uit Amsterdam

tekst: ASC Waterwijk.