Eerste punt voor Sporting Almere tegen FC Weesp (2-2).

In de zaterdag vierde klasse heeft Sporting Almere het team van Sandor Augustijn het eerste punt binnen gehaald. Sporting was in de eerste helft wat meer aan de bal en kregen ook wat mogelijkheden. Na een kwartier lukte het de gasten om via een mooie aanval door Thijs Visser op 0-1 te komen. De ploeg uit Weesp bleef in deze fase gevaarlijker maar wist Sporting niet te verrassen. De Almeerse ploeg deed wel wat terug maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

Snelle score

In het tweede bedrijf kwam Weesp goed de kleedkamer uit en scoorde vrij snel de 0-2 en weer door Thijs Visser. Sporting was wakker en zette meer druk op de verdediging van de gasten en ging op zoek naar de “aansluiter”. Deze kwam er dan ook halverwege de tweede helft en Audrey Eto was de maker hiervan:1-2. De Almeerders bleven druk uitoefenen op Weesp en kreeg men ook succes en was Jonathan Kooiman het die de verdiende gelijkmaker inschoot:2-2.

aanvalsdrift

FC Weesp had hierna veel moeite om de aanvalsdrift van Sporting Almere af te stoppen. Eto kwam nog oog in oog te staan met de Weesper-goalie maar kwam niet tot scoren. Ook Vinsley Cathalina kreeg nog een mogelijkheid maar geen goal. Een paar minuten voor tijd kreeg Weesp een strafschop toen Rick van den Burg onderuit werd gehaald binnen het zestien meter gebied. De elfmetertrap werd echter over geschoten. Hierna nog veel spanning maar gescoord werd er niet meer en sleepte Sporting Almere het eerste punt binnen waar misschien wel meer ingezeten had.

Komende zaterdag gaat Sporting op bezoek bij NVC.