Vier leerlingen van Helen Parkhurst besmet met corona

Vier leerlingen van middelbare school Helen Parkhurst in Almere zijn besmet geraakt met het coronavirus, meld Omroep Flevoland. De schoolleiding werd afgelopen maandag ingelicht door de GGD en de leerlingen.

De leerlingen hebben volgens de schoolleiding lichte klachten en zijn inmiddels allemaal in thuisquarantaine. De rest van de klas gaat nog gewoon naar school en wordt verder niet getest. Het is niet bekend waar de leerlingen het virus hebben opgelopen.

“We zijn natuurlijk bezorgd”, vertelt rector Hans de Wit. “We hebben lange tijd zonder corona-gevallen gezeten. We hopen dat het niet doorzet en we handelen nu volgens de afspraken die we hebben gemaakt binnen de school.”

Informatiebrief
De ouders en leerlingen zijn met een brief geïnformeerd over de besmettingen. Volgens De Wit vinden leerlingen het spannend en tonen ouders over het algemeen begrip. ‘Ze snappen de situatie en snappen hoe wij handelen volgens het protocol.”

Ook op andere scholen in Almere zijn volgens de Wit besmettingen. “Dit is niet uitzonderlijk.”

Geschreven door