Zondagteam Waterwijk lelijk onderuit.

Op sportpark Rie Mastenbroek heeft ASC Waterwijk een gevoelige nederlaag geleden tegen het Amsterdamse TOG. De ploeg van Geruillo Koenders begon veel te gezapig aan het duel. Uiteindelijk moest men dit ook bekopen met een forse nederlaag.

Waterwijk begon zeer zwak aan de wedstrijd en won dan ook maar weinig duels.
 De tegenstander had snel door hoe ze de Almeerders pijn konden doen. Het werd dan ook snel 0-1.
 Hierna bleef TOG de lijnen uitzetten en daar had Waterwijk grote moeite mee. Men werd herhaaldelijk terug gedrongen met de 0-2 tot gevolg. Toen TOG ook op 0-3 en 0-4 was gekomen kroop Waterwijk wat uit de schulp maar echt potten breken was er zeker niet bij. Wel zette de thuisclub wat meer druk op de tegenstander met gevolg dat TOG wat fouten begon te maken. Nu was het Waterwijk dat door aanvoerder Jorg van Eck de 1-4 kon maken. Even voor  rust scoorde TOG nogmaals en bracht de stand op 1-5.

Meer balbezit

Na de rust een fanatieker Waterwijk maar echte kansen deden zich niet voor. Het balbezit was in deze fase wel voor Waterwijk maar uiteindelijk wisten de Amsterdammer nog eens 2x te scoren en Waterwijk wist het net echter niet meer te vinden en leden de Almeerders een ruime nederlaag :1-7.
Trainer Geruillo Koenders zag ook dat zijn team een offday had en er veel onnodige doelpunten vielen. Ik verwacht veel meer inzet van mijn ploeg want dan pas kunnen we beter presteren. Verder moet er nog veel verbeterd worden en daar gaan we de komende trainingen weer verder aan werken, aldus de coach. Komende zondag speelt Waterwijk de uitwedstrijd bij Geinburgia.

Archieffoto: Waterwijk aanvoerder Jorg van Eck scoorde de enige treffer voor zijn team.