Zaterdag vierdeklasser Forza Almere leidt forse nederlaag.

Na de winstpartij van vorige week had Forza er zin in om deze week weer tot een overwinning te komen. Tegenstander FC Weesp  werkte daar niet aan mee en moest de ploeg van Ger ter Koele een nederlaag incasseren.

FC Weesp begon sterk aan het duel en kreeg ook aardige mogelijkheden,maar doelman Ricco Koster van Forza hiel z’n doel nog even schoon. In minuut 15 toch nog een kans voor Forza ,Sylvan Speelman ging in combinatie met Jordy Dool maar zijn inzet gaat naast. De daarop volgende counter van Weesp werd afgefloten voor buitenspel. Vijf minuten later dan toch het eerste doelpunt van Weesp door Rick van de Burg:0-1 In minuut 33 een penalty voor de gasten en verdubbelde men hiermee de voorsprong via Thijs Visser  nog voor de rust werd het ook nog 0-3 door weer Rick van de Burg.

Beter voor de dag

Na de thee komt Forza beter voor de dag en wist via Silvan Speelman de 1-3 te maken,daar ging een mooie actie van Sam de Vre en Ludwincy Marceli aan vooraf. Forza kreeg weer moed maar kort hierna liep Weesp verder weg door weer van de Burg:1-4. Weer kwam Forza terug en Yousse Lallouchen maakte er 2-4 van en was weer van alles mogelijk. Forza werd sterker maar komt niet tot doelpunten en dat deed Weesp wel en liep uit naar een 2-6 voorsprong door van de Burg en Visser. Met nog een kwartier te spelen was het weer Youssef Lallouchen die zijn tweede van de middag maakte en de 3-6 scoorde. Uiteindelijk schoot Weesp ook nog een zevende treffer via Kobus den Uil achter doelman Koster en was Forza verder kansloos. Toch zou Forza nog het laatste woord hebben met nog een doelpunt van Sylvan Speelman:4-7. Al mer al veel goals maar geen punten voor de Almeerders.

Komende wedstrijd is de derby van Almere en krijgt Forza Sporting Almere op bezoek.