Griepprik nodig? Zorggroep Almere zorgt dat dit veilig kan

Jaarlijks wordt in het najaar door  de doktersassistenten en huisartsen van Zorggroep Almere op uitnodiging de griepprik gegeven. Voor de meeste mensen is griep vervelend, maar onschuldig.

Sommige mensen lopen meer risico om ernstig ziek te worden door de griep. Voor deze groep is het belangrijk dat de griepprik komen halen. Ook in coronatijd. Wij zorgen dat uw bezoek veilig verloopt.

Samen veilig

veilig en efficiënt verlopen. De meeste gezondheidscentra kiezen ervoor om op een zaterdag te prikken zodat er goed afstand kan worden gehouden. Er zijn enkele gezondheidscentra die uitwijken naar een grotere locatie in de buurt van het gezondheidscentrum. Onze zorgverleners dragen een mondkapje en handschoenen en zorgen voor een hygiënische omgeving. Aan onze patiënten wordt gevraagd om een mondkapje te dragen, 1,5 meter afstand te houden, alleen te komen en thuis te blijven bij klachten die passen bij het coronavirus. Zo zorgen we samen dat uw bezoek veilig verloopt.

Bescherming

De griepprik is de beste bescherming tegen de gevolgen van griep. Het verkleint de kans dat u griep krijgt. Let op: het verkleint niet de kans op het krijgen van het coronavirus. De griepprik is op uitnodiging en gratis voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep.

Bijvoorbeeld mensen van 60 jaar en ouder of mensen met long- of hartaandoeningen. Deze mensen ontvangen binnenkort van hun huisarts een uitnodiging op de mat voor de jaarlijkse griepprik. Een griepprik is niet verplicht. Iemand kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken. Als u in de risicogroep valt is het wel verstandig om het te doen.

Geschreven door