RIVM: 3 coronadoden, 1265 Flevolanders testen positief in week tijd

De afgelopen week zijn opnieuw drie inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Een inwoner van Almere en twee mensen uit Lelystad. Verder zijn minimaal 18 Flevolanders met de ziekte opgenomen in het ziekenhuis, tegenover 21 een week eerder. 1265 inwoners van Flevoland zijn positief getest en dat is bijna 30 procent meer dan de week ervoor. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

Het aantal geconstateerde besmettingen in één week is opnieuw gestegen ten opzichte van de afgelopen weken. Vorige week testten 976 Flevolanders positief op het coronavirus, de week daarvoor 707.

In Dronten testten 69 inwoners positief tegenover 61 afgelopen week. In de gemeente Zeewolde waren het er 50, vorige week nog 46. Op Urk kwamen er de afgelopen week 31 coronabesmettingen bij, tegenover 18 geconstateerde besmettingen in de week ervoor.

Totale aantal besmettingen en uitgevoerde coronatesten
Door de 1265 positieve testen van afgelopen week zijn er sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in Flevoland 5595 inwoners officieel besmet geraakt. De testen hebben landelijk 67.542 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht de afgelopen week. Dat zijn er opnieuw bijna 12.000 meer dan in de week ervoor. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt in Nederland op 311.889.

De GGD heeft de afgelopen week 321.654 testen in heel Nederland afgenomen. Van het gedeelte waarvan de uitslag nu bekend is, was 17,9 procent positief. In Flevoland zijn vorige week 5.982 mensen door de GGD getest, ongeveer 300 meer dan een week eerder. Het percentage dat hiervan positief is getest lag vorige week op zo’n 12,4 procent.

Dat punitiviteit percentage is in Flevoland de afgelopen weken continu gestegen De afgelopen weken van 6,3 procent, naar 10,4 procent, naar 11,7 procent en nu dus 12,4 procent. meld Omroep Flevoland op zijn website

Geschreven door