Boeren voor Buren: steuntje in de rug voor zelfstandig ondernemers

De klap van de coronacrisis is voor veel (boeren)bedrijven, ondernemers en zzp-ers voelbaar. Om hen een steuntje in de rug te geven en om de lokale economie te stimuleren is Boeren voor Buren Almere opgericht. Ondernemers kunnen groenten en fruit, rechtstreeks uit de Flevopolder, bestellen voor een aantrekkelijke prijs. Initiatiefnemer is vereniging Flevofood. De Rabobank en gemeente Almere ondersteunen het project. 

Korte ketens steeds belangrijker

Zelfstandig ondernemers die gebruik maken van de TOZO regeling of het BBZ ontvangen een brief in de bus met het exclusieve aanbod om voordeliger verse groenten en fruit te kopen. Duurzaam geteelde groenten, rechtstreeks van de Flevolandse boer. De prijs die zij daarvoor betalen is gunstig – iets boven de kostprijs van de boer – en ruim onder de winkelprijs. De boer krijgt een faire prijs voor zijn producten. Almeerse wethouder Froukje de Jonge is om veel redenen enthousiast: “Boeren voor Buren stimuleert het kopen van groente en fruit van het seizoen en om de hoek. Dat is natuurlijk gezond en duurzaam. Tegelijkertijd helpen ondernemers elkaar in deze tijd met Corona. Zo verenigt dit initiatief dus veel zaken die belangrijk zijn.”

Tweewekelijks bestellen

Via de website boerenvoorburen.nl kan men tweewekelijks een basispakket van 5 kg, 10 kg of 16 kg groenten en fruit bestellen. De uitgifte van de eerste ronde pakketten is op vrijdag 21 november a.s. bij Zorgkwekerij Weet hoe je Leeft, Linnaeusweg 15 op de Buitenvaart.

Bedoeld voor de lange termijn, versneld opgezet door de crisis
Boeren voor Buren Almere is gestart in oktober 2020, met Amsterdam als succesvol voorbeeld. Almere richt zich op zelfstandig ondernemers, omdat er veel ondernemers zijn die het zwaar hebben. Het aanbod is nu exclusief voor deze doelgroep. Mogelijk dat later de doelgroep wordt uitgebreid. Boeren voor Buren is door de coronacrisis versneld opgezet. Het is echter de bedoeling dat het voor de lange termijn gaat lopen. Kijk voor meer informatie op boerenvoorburen.nl

Er is een afhaal locatie in Almere aanwezig

Geschreven door