Burgemeester bezorgd over hoge werkdruk hulpverleners

Burgemeester Franc Weerwind van Almere maakt zich zorgen over de enorme werkdruk bij de hulpverleners. Het water staat de boa’s, politieagenten, ambulancepersoneel en brandweermannen soms tot aan de lippen en het is volgens Weerwind telkens ‘a hell of a job’ om de roosters rond te krijgen.

Dat vertelde Weerwind, tevens voorzitter van de veiligheidsregio, donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Daar werd gesproken over de veiligheid in Almere de eerste helft van dit jaar. Raadsleden hadden veel vragen over de toename van het aantal straatroven waarbij zowel de daders als de slachtoffers tieners zijn.

Een concrete oplossing kon Weerwind niet geven. De suggestie van raadsleden om preventief te gaan fouilleren, kan volgens officier van justitie Roland de Kruijk niet. Omdat de straatroven door de gehele stad plaatsvinden, is er geen geconcentreerd risicogebied aan te wijzen van incidenten. Preventief fouilleren wordt dan volgens Kruijk een inbreuk op de privacy.

Binnenkort praten de raadsleden verder met de burgemeester over de veiligheid in de stad zo vermeld omroep flevoland

Geschreven door