Vier verdachten aangehouden overvallen telefoonwinkel Almere Stad

Overval op Vodafone winkel, Schrijverstraat in Almere

Maandagmiddag 25 januari zijn vier mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de twee gewelddadige overvallen op een telefoonwinkel aan de Stationsstraat het centrum.

De overvallen vonden plaats op dinsdag 17 november en zondag 29 november op klaarlichte dag. Het personeel werd bedreigd met vuurwapens. Een aantal mensen zag zelfs een vuurwapen op hen gericht van zeer dichtbij. Gelukkig raakte niemand gewond maar de impact die de overvallen hadden op de aanwezigen was er niet minder om.

Er is direct een rechercheteam opgericht om de overvallen te onderzoeken.  Er zijn veel getuigen gehoord en camerabeelden zijn uitgekeken. Ook zijn er tactische sporen onderzocht en is het observatieteam ingezet. Dit alles leidde naar de verdachten.

Er waren aanwijzingen dat er een nieuwe overval werd voorbereid. Om te verhinderen dat deze overval kon plaatsvinden, zijn afgelopen maandag de verdachten opgepakt. De verdachten reden op het moment van de aanhouding gezamenlijk in een auto.

Twee verdachten (17 en 18 jaar uit Almere) zijn na verhoor naar huis gestuurd. Zij blijven verdachten en er zal verder onderzoek volgen naar hun rol.  

De twee andere verdachten zijn 20 en 22 jaar, wonen in Almere en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De recherche verwacht dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Written by