Berdien Steunenberg verlaat de lokale omroep

Berdien Steunenberg van de lokale omroep Stichting Productie Fabriek Almere heeft haar functie als penningmeester van de stichting neergelegd. Volgens Steunenberg vergden de werkzaamheden als vrijwilliger teveel tijd en wil ze zich meer op haar betaalde werk focussen.

Steunenberg laat desgevraagd weten met pijn in het hart te vertrekken. “Ik heb er vier jaar lang enorm veel tijd en energie in gestoken. Ik laat ook een prachtige en financieel gezonde organisatie achter. Maar het kost gewoon teveel tijd en dat gaat ten koste van mijn dagelijkse werk, dat ook mijn hobby is. Daarom heb ik besloten mijn werk per 1 januari neer te leggen.”

Voorzitter Hans Marsé van de lokale omroep, welke Kijk TV Almere en Easy FM onder valt, begrijpt het vertrek van Steunenberg wel. “De organisatie is in korte tijd sneller naar professionaliteit gegroeid dan we hadden verwacht. We lopen daarbij ook tegen grenzen aan omdat we gehouden zijn aan de subsidie die we krijgen. Het is een ander format geworden. Dat vergt veel van de vrijwilligers. Berdien gaf aan dat haar dat teveel tijd ging kosten. We zijn trots op wat zij voor ons betekend heeft.”

De vraag is nu, in hoeverre de totale omroep blijft bestaan. Met de gemeenteraad is afgesproken dat er een compleet media aanbod wordt verzorgd, die omvat dus TV via de kabel en glasvezelnetten, Op internet, Radio zowel op de kabelnetten als ook via de FM. Een up to date internet site, waarop ook de TV en radio uitzendingen zijn te volgen. Dit alles zoals overeengekomen tussen het VNG en de NLPO (Olon). Bekend is dat de stichting een verdeling heeft afgesproken van 50/50 dus van de 97.000 euro worden die verdeeld over de beide takken. .

Steunenberg zal mogelijk op gezette tijden nog bijdragen leveren aan KIJK Almere, hierop zal ze mogelijk later een besluitnemen zo staat in een email aan de medewerkers.

Bron mede Almere deze week

Geschreven door