Moordbende plakte peilbaken onder auto Almeerder

Een man uit Almere is in het vizier geweest van een moordbende. Twee bendeleden plakten een peilbaken onder de auto van de Almeerder. Volgens het Openbaar Ministerie was hij een bekende van een man uit Amstelveen, op wie twee jaar geleden al een mislukte aanslag is gepleegd.

Na die mislukte aanslag kwamen twee mannen van 35 en 46 jaar in beeld. Zij bleken vijf peilbakens te hebben geplakt onder auto’s van bekenden van de man uit Amstelveen. Ze zouden via die contacten de man definitief hebben willen liquideren.

De politie luisterde de twee verdachten af, toen ze met de peilbakens bezig waren. Daarbij was te horen dat de bijnaam van de Almeerder werd genoemd. En ook was er overleg tussen de bendeleden over welke auto de vrouw van de Almeerder zou rijden.

De twee verdachten werden daarna opgepakt. Op vragen over het afgeluisterde gesprek beriepen de twee mannen zich grotendeels op hun zwijgrecht. Volgens het OM vormen zij een organisatie die als doel had om moorden te plegen. De zaak gaat donderdag verder. Dan zal de officier van justitie over de strafeisen spreken zo is vermeld op Omroep Flevoland

Geschreven door