Bomen gesloopt in het Lumierepark

Laten we met z’n alle trots op dit unieke stukje Filmwijk zijn, meld de nieuwe wijkagent Alberto, mede verantwoordelijk voor de Filmwijk, trof vorige week in het Lumierebos een groot aantal vernielden bomen aan.

De foto’s zeggen genoeg geeft hij aan. Hij heeft enkele getuigen gesproken en uit deze gesprekken kwam een jonge doelgroep naar voren. Hierdoor bestaat er een mogelijkheid dat deze vernielingen door jeugd uit de Filmwijk zijn aangebracht.

Alberto vraagt u dan ook met klem om in gesprek te gaan met uw kinderen. Waarom moeten deze jonge bomen vernield worden? Dit hout brandt niet eens, zoals te zien op de foto’s. Laten we met z’n alle trots op dit unieke stukje Filmwijk zijn. De gemeente zal aangifte gaan doen. Daarnaast zal de politie dit stuk veelvuldig meenemen in hun surveillance.

Alberto wil nog benadrukken, dat als zij iemand op heterdaad betrappen jij of jullie kunnen worden aangehouden en dat eventuele kosten verhaald kunnen worden. Hij roept iedereen op die nadere informatie heeft over dit kappen om contact met ons op te nemen, via 0900-8844 of via contactformulier wijkagent.

Ze komen graag in contact met getuigen om de daders te kunnen opsporen. Oh ja: Wanneer je bomen gaat kappen zonder vergunning kan de rechter je daarvoor een boete opleggen. Vaak is dit dan een boete voor het “Negeren van een gemeentelijke bepaling”, het rooien van bomen waar eigenlijk een schriftelijke vergunning voor moeten worden aangevraagd.

Foto Politie Almere

Geschreven door