De warmtetransitie van Almere: jouw mening is belangrijk!

Hoeveel heb jij ervoor over om je huis te isoleren? Wat mag volgens jou de beste oplossing om duurzaam te verwarmen en koken kosten? En zou je mee doen aan een collectief warmtesysteem in je wijk? Met een vragenlijst peilen we de meningen van de Almeerders over de warmtetransitie.

De gemeente is benieuwd naar jouw mening, want samen geven we vorm aan de warmtetransitie van Almere. De uitkomsten van deze enquête worden gepresenteerd aan de gemeenteraad in het najaar van 2021. Jouw mening telt!

In 2050 komt alle energie die we in Almere gebruiken van energiebronnen die hernieuwbaar zijn. Samen gaan we op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. Deze verandering noemen we ook wel de ‘warmtetransitie’, aldus de woordvoerder.

In de vragenlijst komen onder andere de onderwerpen energie besparen, isoleren en aardgasvrij aan bod. Ga naar stadsgesprekken.almere.nl en kies voor het project ‘Peiling warmtetransitie Almere’. Onderaan de pagina (van stadsgesprekken) vind je de vragenlijst.

Geschreven door