Doorbraakfonds voor mensen die vastlopen in het systeem ( update )

Het Fonds voor Bijzondere Noden start een doorbraakfonds voor mensen die vastlopen in het systeem. Door onder meer corona, de toeslagenaffaire of verlies van werk komen steeds meer mensen in problemen. Je woning kwijtraken door oplopende schulden wens je niemand toe. Vastlopen in het systeem al helemaal niet.

Voorkomen is beter dan genezen

Het doorbraakfonds start een project in Almere-Buiten om mensen en gezinnen in een vroeg stadium te helpen voordat zij in een negatieve schuldenspiraal terecht komen. Met als doel om uiteindelijk te voorkomen dat mensen op straat belanden of nog erger. Dat zal niet makkelijk zijn, dus gaat zij de komende maanden samenwerken met partijen in Almere die zich inzetten om armoedeval tegen te gaan.

Bredere inzet van hulp

Waar voorheen het fonds zicht richtte sec op het aanschaffen van laptops, fietsen, wasmachines en dergelijke voor mensen die dat niet kunnen betalen, is de hulp van het doorbraakfonds breder. Om dit te kunnen betalen werft het fonds nieuwe middelen en vraagt zij particulieren, bedrijven en organisaties het doorbraakfonds mede op te bouwen met geld of kennis.

Samenwerken in Almere-Buiten

Hulpverleners, bedrijven en instanties, die samen met het fonds willen optrekken om inwoners een helpende hand te bieden, kunnen contact opnemen met het fonds voor doorbraakhulp of de wens om samen te werken. Dat kan via info@bijzonderenodenalmere.nl of via 06 13482486.

[audio_player id=13124]

Geschreven door