Gemeente moet zich niet bemoeien met aantal fastfoodketens

De gemeenteraad van Almere is verdeeld over de vraag of het aantal fastfoodrestaurants in de stad beperkt moet worden. Het onderwerp wordt donderdagavond besproken tijdens de Politieke Markt. De raad heeft het dan over de voedselstrategie van de stad.

CDA, VVD en PVV willen geen limiet op het aantal fastfoodketens. De partijen vinden dat het niet aan de gemeente is om te bepalen hoeveel fastfoodketens in de stad gevestigd zijn. Precies het tegenovergestelde bepleiten de Partij voor de Dieren en de SP. Zij willen het aantal aanbieders van fastfood beperken om zo ongezond gedrag te voorkomen zo meld Omroep Flevoland

“Het stimuleren van gezond voedsel, dat is een verschrikkelijk goed idee. Maar het limiteren van ongezonde voedselzaken, dat gaat het CDA veel te ver”, vertelt fractie-assistent Jeltje Vliegenthart van het CDA. Volgens haar is het niet erg als mensen af en toe een snack eten. Maar daarnaast is haar partij is ook groot voorstander van vrij ondernemen.

Het stimuleren van gezond eten kan bijvoorbeeld door voorlichting op scholen. Ook kan de gemeente erop sturen dat winkels gezonde producten aanbieden, vertelt Vliegenthart. Of consumenten daar dan voor kiezen, is aan henzelf

Geschreven door