Nieuwe voorziening in Poort: denk je mee?

De gemeente Almere en Stichting Stad & Natuur Almere werken samen aan een nieuwe voorziening in Almere Poort. Het is de bedoeling dat vooral kinderen, maar ook volwassenen daar over een tijd kunnen genieten van de natuur.

En ook dat ze er iets kunnen leren. Bewoners van Almere Poort, maar natuurlijk ook van daarbuiten.

Wat er precies komt, is nog niet besloten. Als bewoner mag je hierover meedenken. We vinden het namelijk belangrijk dat het past bij de wensen en behoeften van de inwoners. Daarom willen we graag met je in gesprek. Dat doen we tijdens een digitale bewonersbijeenkomst. Deze is op dinsdag 25 mei van 19.00-20.30 uur. Iedereen is welkom. Omdat het gaat over Almere Poort, hopen we dat met name veel Poortenaren willen meedenken.

Wat vragen ze?

Ze willen weten wat je belangrijk vindt bij de keuze voor een nieuwe voorziening. Wat denk je dat de bezoekers leuk zullen vinden? Hoe kunnen ze er het best iets leren over natuur, gezondheid en milieu?

Ze vinden het belangrijk dat iedereen tijdens de bewonersbijeenkomst zijn/haar mening kan geven. Daarom maken we gebruik van het programma Mentimeter. Na aanmelding krijg je meer informatie over hoe Mentimeter werkt. Ook krijg je dan een link waarmee je in kunt loggen in de digitale bewonersbijeenkomst.

Doet je mee?

Wil je meepraten op dinsdag 25 mei? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar Hanny Hoekstra van de gemeente Almere. Vermeld hierin je naam en de wijk waar je woont. Dit kan uiterlijk 23 mei. Je kunt haar ook mailen bij vragen over de nieuwe voorziening.

Over de nieuwe voorziening

Stichting Stad & Natuur Almere heeft op verschillende plekken in Almere al voorzieningen met een zogenaamde natuur- en milieu-educatieve functie. Dat zijn bijvoorbeeld Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, De Kemphaan en enkele kinderboerderijen.

Ze willen dat de nieuwe plek in Almere Poort past bij wat de stad belangrijk vindt. Daarom praten we met mensen die in Almere Poort wonen en werken. We zijn daar al mee begonnen en vertellen tijdens de bijeenkomst wat anderen hierover gezegd hebben. Aan het einde van de bijeenkomst weet men wat de bewoners belangrijk vinden. Dit nemen ze mee bij het vervolg van het proces.

Geschreven door