Werk aan Stadhuispromenade duurt langer

De werkzaamheden aan de Stadhuispromenade in Stad duren langer doordat de ondergrondse situatie anders blijkt dan gedacht. Dat laat de gemeente weten via een brief aan bewoners in de buurt. Gevolg is dat de parkeergarage langer gesloten blijft, de fietsenstalling tijdelijk gesloten wordt en afval in tijdelijke containers moet worden gestort.

“Helaas is tijdens het aanbrengen van de nieuwe riolering gebleken dat de kruising met de leiding van het ondergrondse afvaltransport niet mogelijk is”, staat er in de brief. Het knelpunt bevindt zich voor de toegang van de parkeergarage en de fietsenstalling onder de bibliotheek. “De ondergrondse situatie is anders dan bekend was tijdens de voorbereiding van het project.”

Via een speciale installatie in het centrum van Stad wordt afval van bewoners, winkeliers en bezoekers van het centrum ondergronds afgevoerd naar een centrale plek. Om de kruising van de riolering met dit ondergrondse afvaltransportleiding toch mogelijk te maken moet de leiding van het ondergrondse afvaltransport worden aangepast. Hoe lang dit gaat duren is nog niet duidelijk.

Geschreven door