allGo verduurzaamt schoonmaak samen met partners ICS Nederland en BOMA

Sinds 2017 verzorgt allGo het openbaar vervoer in Almere. Dit doet de vervoerder onder andere met zeven elektrische bussen. Vanaf nu zet allGo een volgende stap in duurzaamheid, door het interieur van haar bussen schoon te maken met probiotische reinigers. Tests lieten succesvolle resultaten zien. 

Extra aandacht voor schoonmaak

Hygiëne en schoonmaak zijn belangrijke factoren in het openbaar vervoer. Een schone bus draagt bij aan een prettige reiservaring. Zeker in deze tijden van corona worden voertuigen ook tussen de ritten door schoongemaakt. Contactpunten, zoals stangen en handgrepen, krijgen extra aandacht door desinfectie. Samen met ICS en BOMA onderzocht allGo hoe voertuigen nog duurzamer schoongemaakt kunnen worden. Daarbij kwam Probio naar voren als oplossing. 

Wat is Probio?

Probio bestaat uit goedaardige micro-organismen van natuurlijke oorsprong. Deze goede bacteriën verwijderen organische vervuiling die anders aanleiding geeft tot geurvorming. Wanneer de bacteriën na gebruik opnieuw in het milieu terechtkomen, dragen ze actief bij tot waterzuivering en het behoud van een natuurlijk microbe-evenwicht. Probiotica zijn dus niet alleen milieuvriendelijk, maar verbeteren het milieu zelfs. 

Goede resultaten

Volgens Kim Sanders, Logistiek Coördinator bij allGo, zorgt het gebruik van Probio voor een duurzaamheidsslag voor zowel Keolis als ICS: “De resultaten uit de testen met Probio waren bevorderlijk, waardoor we de uitrol naar alle voertuigen en pauzelocaties snel hebben uitgevoerd. Dit alles hebben we op een kostenneutrale manier kunnen realiseren. Bovendien zijn de neveneffecten van Probio ook erg positief. Door het gebruik van Probio hebben we de kwaliteit van de schoonmaak bevordert en doordat het PH neutraal is is het ook veilig om mee te werken, waardoor dit ook beter is voor de medewerkers van ICS.

Daarnaast heeft leverancier BOMA haar kennis en ervaring gedeeld en meegeholpen met het opzetten van de testen. Met deze fijne samenwerking, hebben we een mooi resultaat neer kunnen zetten!” Keolis Nederland, moederbedrijf van allGo, kijkt of de schoonmaak van bussen met Probio ook in de voertuigen van andere regio’s toegepast kan worden. Zo houdt de vervoerder haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. 

Geschreven door