Unieke ‘beweeg-speel-leer velden’ op basisschool De Regenboog

Vanaf 29 juni jl. worden leerlingen van basisschool De Regenboog extra gestimuleerd om bewegend te leren. Er zijn twee Fuzefields op het schoolplein geplaatst waarmee leerlingen ervaren hoe leuk het is om te bewegen, te spelen maar tegelijkertijd ook te leren.

‘We geloven echt in bewegend leren’, aldus Vincent Dejonghe van De Regenboog. ‘Het is bewezen dat kinderen zo beter de lesstof kunnen onthouden. Ook is het heerlijk dat kinderen extra naar buiten kunnen en spelenderwijs leren.’ Voor iedere leeftijdscategorie wordt er een ander programma ingesteld zodat er altijd voldoende uitdaging is. Het programma is bovendien adaptief en zorgt snel voor een passend niveau. Er kan gekozen worden uit o.a. taal, rekenen, topografie verpakt in leuke spellen als memorie, pong en appelvangen.

De Regenboog heeft voor Fuzefields gekozen omdat deze speelvelden zorgen voor een actieve speelhouding doordat de leerlingen vooruit kijken en niet naar beneden. Tijdens het “speelleren” wordt ook het samen nadenken gestimuleerd en dat maakte deze ‘beweeg-speel-leer velden’ voor ons heel uniek’, aldus Vincent.

Geschreven door