Speciale Corona afdeling Flevoziekenhuis weer geopend.

De afdeling is weer geopend door het toenemend aantal corona patenten die moeten worden opgenomen.

Het zijn vooral niet gevaccineerde die zich melden bij ons en ondersteuning nodig hebben aldus Renee Douma, internist-infectioloog in het Flevoziekenhuis Dit zien wedan ook terug bij de drukte bij de spoedpost. Het allergrootste deel is niet gevaccineerd of nog niet volledig, dus dat is een heel groot verschil. Dat zie je ook landelijk.”

Almere zit met het aantal besmettingen in de top van Nederland, terwijl de vaccinatiegraad minder hoog is dan in de rest van het land. Dat is een van de redenen waarom het ziekenhuis weer de corona-afdeling moest openen, vertelt Douma. “Iets waar we niet op gehoopt hadden en misschien ook niet verwacht hadden. We zijn weer aan dezelfde situatie begonnen als voor de zomer, maar met een iets kleinere corona-afdeling. Dat wel gelukkig.”

Douma roept mensen op die nog twijfelen over vaccinatie om zich te laten inenten. “Wat ik wil meegeven is dat het echt werkt. Het is misschien niet honderd procent bescherming, maar een hele hoge bescherming tegen een opname in het ziekenhuis. Dat geldt voor oudere mensen, maar ook voor jongeren. Want ook zij kunnen een hele vervelende nasleep krijgen van corona.”

Bron oa Omroep Flevoland en RIVM

Geschreven door