Zwaar bevochten overwinning voor Waterwijk vrouwen

Na de laatste wedstrijd die werd gewonnen met matig spel waren de vrouwen van Waterwijk er zeker van dat ze in deze wedstrijd met matig spel de punten moesten laten liggen in Amsterdam

Het team van Victor Pourchez stond voor een grote uitdaging. Door verplichtingen van werk, blessures, vakantie en een speler met een tenniswedstrijd moesten de vrouwen met 11 spelers afreizen naar het complex van sv De Meer. 1 speler zou halverwege de wedstrijd nog aansluiten, maar het tijdstip was onbekend.

De strategie was snel scoren, energie verdelen en ongeschonden blijven omdat de kans reëel was dat deze 11 de klus moesten klaren.

Een goede start

De vrouwen van Waterwijk begonnen vol vertrouwen aan de wedstijd en hadden de opdracht goed begrepen. Het was al in de eerste minuut dat Beatrice Boatemah het net van de Meer wist te vinden en de 0-1 op het scorebord bracht. De vrouwen van Waterwijk domineerde op de helft van De meer en het enthousiasme zorgde ervoor dat er veel energie werd gestoken in het opzetten van de aanvallen dat de krachten niet altijd evengoed werden verdeeld. Dit creëerden momenten voor de Meer om toch het doel van Waterwijk te benaderen. En Na 20 minuten werd een afgeslagen aanval van De Meer omgezet in een corner en door het ongelukkige poging van de verdedigster van Waterwijk om de bal weg te werken, belande deze in het eigen goal. (1-1) Waterwijk zette aan en dit zorgde voor meer druk voor de goal van De Meer. Door een scherpe pass werd aanvaller Anissa Aktaou oog in oog gezet met de keepster van De Meer en was het de verdedigster die aan de noodrem moest trekken. Met een behoorlijk tackel werd Anissa uitgeschakeld en werd Waterwijk en penalty toegekend. Het was Myla Beerkamp die koelbloedig de 1-2 maakte maar waterwijk moest met 10 spelers verder. Gelukkig kwam de beoogde wisselspeler in de 40e minuut en kon het team weer compleet maken.

Een zware 2e helft

In de tweede helft waren het de vrouwen van De Meer die duidelijk maakte dat ze de wedstrijd niet gewonnen gaven. Ze gingen feller in de duels en hadden duidelijk een versnelling opgeschakeld. Het was nu Waterwijk om rustig te blijven en de krachten te doseren. Maar het stevig druk zetten van de Meer zorgde ervoor dat er weinig rust werd genomen en er veel energie nodig was om de vrouwen van de Meer te bedwingen. Waterwijk bleef combineren en het geduld werd beloond. Het was Xara Hekkelman die in de 68e minuut de 1-3 wist te maken. Nu hoopten de vrouwen van Waterwijk dat De Meer zijn meerdere zou erkennen, maar dit was niks van dit alles. De meer pepten zich op en zorgden voor nieuwe krachten en zette alles op alles om er nog een punt uit te halen. Het werd een conditionele veldslag waarbij 100% geven niet meer genoeg was. De vermoeidheid sloeg toe en was duidelijk dat het feit dat Waterwijk geen wissels had nu zijn tol ging eisen. En in de 79e minuut beloonde de aanvalster van De Meer zich met een doelpunt door de gaten die vielen in de verdediging van Waterwijk en dar goed gebruik van maakte (2-3). De laatste 10 minuten ging het spel over en weer. Waterwijk wilde de winst behouden en de Amsterdamse vrouwen waren er op uit om alsnog de gelijkmaker te forceren. Waterwijk hield stand en eindigde dit duel in een verdiende winst voor de Almeerse vrouwen.