Zes jongeren aangehouden voor straatroof Almere Stad

Op zaterdag 2 oktober krijgt de politie rond half 10 in de avond een melding binnen van twee vrouwen die zijn beroofd door meerdere jongens ter hoogte van de rotonde Euphoniumweg-Pampushavenweg in Muziekwijk.

De politie gaat meteen op onderzoek uit en heeft de zes jongens die hiervan verdacht worden gearresteerd.

De twee slachtoffers waren die avond op pad met de auto. Ze waren verkeerd gereden en toen ze bij de rotonde Euphoniumweg-Pampushavenweg in Almere waren, hield één jongere de auto op door ervoor te gaan staan met zijn fiets. Daarna kwamen er heel snel meerdere jongeren met maskers op uit de bosjes gerend en begonnen op de auto in te slaan. De twee vrouwen moesten onder bedreiging van een mes hun spullen afstaan, waaronder een IPhone.

De politie wordt ingeschakeld en al heel snel krijgen agenten drie van de zes verdachten in het vizier. Deze konden al snel in de kraag worden gevat. Door recherchewerk komen de andere drie ook in beeld en ook zij zijn inmiddels aangehouden. De zes minderjarige jongens uit Almere zitten allemaal nog vast.

Oproep
Mogelijk dat deze groep eerder geprobeerd heeft mensen op deze manier te overvallen in Almere. Heeft u iets vergelijkbaars meegemaakt en heeft u de politie nog niet gesproken? Bel ze dan via 0900-8844.

Geschreven door