Stemmen voor de Cliëntenjaarprijs 2021 van start

Om het jaar reikt de cliëntenraad van het Flevoziekenhuis een prijs uit aan medewerkers van het Flevoziekenhuis met het beste project voor verbetering van de zorg. Inwoners van Flevoland kunnen vanaf vandaag stemmen op hun favoriete project en bepalen zo wie de Cliëntenjaarprijs 2021 wint.

Iedereen kan stemmen tot het eind van het jaar

De deelnemers hebben een korte film gemaakt over hun project. De films staan op de website www.flevoziekenhuis.nl/clientenjaarprijs21. Stemmen kan tot en met 31 december via de link op deze website. Het project met de meeste stemmen wint de Cliëntenjaarprijs 2021.

De 3 genomineerde projecten zijn:  

  • ‘Nuchtere Opname Afdeling (NOA)’, van deafdeling Chirurgie & Short-stay/dagbehandeling. De NOA is een aparte afdeling waar alleen patiënten worden opgenomen die geopereerd worden. Hierdoor is er volledige aandacht voor de patiënt. De afdeling straalt rust uit en patiënten worden niet blootgesteld aan stress verhogende factoren.
  • ‘Stoppen met rokenpoli’ van de polikliniek longziekten.

In samenwerking met de huisartsen van de Zorggroep Almere is een rookstopprogramma opgesteld. Inwoners van Almere kunnen nu begeleid worden bij het stoppen met roken, bij hun eigen huisarts en in sommige gevallen in het Flevoziekenhuis. Het begeleidingsprogramma is hetzelfde.

  • ‘Patient journey’, van de afdeling Chirurgie & Short-stay/dagbehandeling.
    Bij de meest voorkomende behandelingen is de “reis van de patiënt” gevolgd. Hierdoor is de zorg slimmer ingericht en nog beter  afgestemd op de behoefte van de patiënt.

De Cliëntenjaarprijs

De Cliëntenjaarprijs bestaat uit een kunstwerk van een Almeerse verstandelijk beperkte kunstenaar (verbonden aan Atelier ‘De Witte Olifant’) en € 2.500,- om het project te realiseren of verder vorm te geven. De cliëntenraad maakt 2022 de winnaar bekend.

Wat doet de Cliëntenraad?

De cliëntenraad is voor het Flevoziekenhuis de ‘stem’ van de patiënt en adviseert gevraagd en ongevraagd de raad van bestuur over de kwaliteit van de zorg.

V.l.n.r. De drie genomineerden: Nancy van der Mark (patient journey), Dominique Bolhoven (Stoppen met roken poli), Angela Halsema (Nuchtere Opname Afdeling).

Geschreven door