Forza Almere verslaat derdeklasser AH’78 in oefenduel.

In een sportieve vriendschappelijke wedstrijd heeft het zaterdagteam van Forza Almere het hoger spelende AH’78 (3e klasse) weten te verslaan met 4-3. De ploeg uit Huizen staat op een keurige 5e plek in de competitie waar Buitenboys koploper is.

Op Sportpark Annapark, begon Forza Almere sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg verscheen in de eerste minuten geregeld voor het doel van AH’78, maar doelpunten leverde dit vooralsnog niet op. Hierna kwam AH beter in de wedstrijd en dit leverde ook kansen op maar mede door goed verdedigend werk aan Forza zijde bleven nu ook goals uit.

Kansen. Het vervolg leverde een open wedstrijd op. Forza wist voorin gevaarlijker te worden door kansen te creëren. In de 20ste minuut bracht Jesper van Leeuwen Forza op een 1-0 voorsprong. Een mooi afstandsschot vanaf rechts verdween in de linkerbovenhoek. AH beet flink van zich af en scoorde kort hierop met een mooie knal in de kruising de gelijkmaker. Niet veel later kregen de gasten ook nog een penalty. Forza- doelman Quincy Ceder stopte de elfmetertrap en kon hij de rebound met een reflex verwerken tot corner. AH’78 bleef druk uitoefenen richting het doel van Forza, maar weer wist doelman Quincy Ceder redding te brengen. Vlak voor de rust kwam dan toch de voorsprong voor de gasten (1-2).

Ommekeer. Na de rust werd het een vrij gelijkopgaand duel. Toch wist AH’78 de voorsprong uit te bouwen naar 1-3 via een kopbal. De wedstrijd leek gespeeld maar Forza liet niet over zich heen lopen en kwam goed terug. En met succes, Sylvan Speelman maakte de 2-3 en dit gaf Forza een flinke boost. De Almeerders kregen meer geloof en drong flink aan op het doel van AH’78. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de gelijkmaker van weer Sylvan Speelman (3-3). AH ging nu op jacht naar de winnende treffer maar die kwam niet, en moest toestaan dat Forza in de slotfase alsnog de winst pakte. Bardo Vinck beloonde zijn goede wedstrijd uiteindelijk met de winnende treffer voor de almeerders.

Een nuttige oefenwedstrijd dus tegen een hoger spelende tegenstander.