Project NOA wint Cliëntenjaarprijs Flevoziekenhuis

Het project ‘Nuchtere Opname Afdeling’ (NOA) heeft de Cliëntenjaarprijs van het Flevoziekenhuis gewonnen. De cliëntenraad van het Flevoziekenhuis reikt om het jaar een prijs uit aan een project of een idee dat de zorg aan onze patiënten verbetert.

Ontspannen voorbereiden op een operatie
Dit project is een initiatief van de afdeling Chirurgie van het Flevoziekenhuis. De NOA is een speciale ruimte op de afdeling Chirurgie voor patiënten die worden geopereerd. Patiënten worden hier ontvangen en begeleid door de verpleging om zich zo ontspannen mogelijk voor te bereiden op de operatie. Een ontspannen voorbereiding bevordert het herstel. Met het winnen van de prijs kan de afdeling de ruimte verder inrichten en spullen aanschaffen die voor extra ontspanning zorgen bij de patiënten, zoals een VR-bril.

Cliëntenjaarprijs
De Cliëntenjaarprijs is bedoelt voor medewerkers van het Flevoziekenhuis met het beste verbeteridee. In november en december stemmen patiënten en bezoekers online op hun favoriete project. Dit jaar hebben bijna 500 mensen gestemd. De prijs bestaat uit € 2.500,- en een beeldje gemaakt door een kunstenaar van atelier ‘De Witte Olifant’.

Cliëntenraad
De Cliëntenjaarprijs is een initiatief van de cliëntenraad van het Flevoziekenhuis. De cliëntenraad bestaat uit 8 leden en adviseert gevraagd en ongevraagd de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis over kwaliteit van de zorg. 

Geschreven door