Wederom groei van gevoelens van eenzaamheid in coronatijd

In toenemende mate voelen Flevolanders zich eenzaam, daarnaast worden de sociale contacten met familie en vrienden gemist, met name het ontbreken van elkaar ‘in het echt zien’. Dat is de belangrijkste uitkomst van de 18e vragenlijst van GGD Flevoland en het RIVM over gedragsregels en welbevinden in coronatijd.

Een derde van de bevraagde Flevolanders vindt het waarschijnlijk dat zij de komende maanden corona zal krijgen. Verder valt op dat ongeveer de helft van Flevolanders de zelftesten duur vindt. Men is ook minder te spreken over de betrouwbaarheid ervan in tegenstelling tot de GGD-test op locatie.

Voor deze achttiende vragenronde zijn ruim 1.400 Flevolanders bevraagd in de periode 19 tot 23 januari. Deze regionale resultaten maken deel uit van een groter landelijk onderzoek over hoe mensen de corona-situatie ervaren.

Klik hier voor toegevoegde infographic staan de volledige resultaten onder elkaar.

Geschreven door