Spookrijder op de A6 aangetroffen

De politie kreeg afgelopen nacht melding van een spookrijder op de A6 Rechts ter hoogte van Muiderberg.

Dit zou voor ons betekenen dat het voertuig richting Almere, dus het werkgebied Almere West – Poort in zou komen. Na ongeveer 5 minuten zagen zij het voertuig rijden. Deze reed daadwerkelijk op de verkeerde zijde van de snelweg. Levensgevaarlijk!. Het voertuig nam de afslag. Aldaar stonden collega’s van @politie_almere_west, dus konden zij het voertuig direct laten stoppen.

Het betrof een voertuig uit Letland. De bestuurder van het voertuig hebben zij een voorlopige ademtest op straat laten uitvoeren. Hieruit bleek dat de bestuurder meer had gedronken dan is toegestaan. De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau om de daadwerkelijke hoeveelheid alcoholgehalte te meten middels een ademanalyse.

Tegen de bestuurder zijn de benodigde processen-verbaal opgemaakt.

Foto Politie Almere West – Poort

Geschreven door