Winst Forza Almere na moeizame tweede helft. (2-3).

De eerste 10 minuten was het van twee kanten aftasten en waren er eigenlijk maar weinig mogelijkheden om tot scoren te komen. In de 17e minuut randje buitenspel voor Forza spelers maar de scheidsrechter negeerde terecht de vlaggenist van Robinhood en Sylvan Speelman wist de score te openen 0-1.

Kansen gemist. Hierna meer kansen voor de Almeerders  maar drie kansen gingen echter verloren. Robinhood kwam hierna goed terug maar Forza kreeg de kansen, zo was Sem de Vre in kansrijke positie maar gescoord werd er niet. In minuut 32 lukte dat uiteindelijk wel al was daar wel de hulp van de Robinhood doelman bij nodig die de bal in eigen doel sloeg 0-2. Forza bleef aandringen en wist nog voor de rust 0-3 te maken, uit een vrije schop van Rocardo de Jong vanaf zo ‘n 16 meter was het raak. Gezien de kansen had Forza voor de rust meer goals moeten maken en dit deed de thuisclub wel en scoorde vlak voor de rust de 1-3.

Gevaarlijke counters. Na de rust een feller Robinhood dat Forza bij vlagen goed onder druk zette. De uitvallen van Forza waren hierna zeker niet ongevaarlijk en kreeg Syvan Speelman de kans om de wedstrijd op slot te gooien maar dat gebeurde niet. Robinhood bleef hopen op een beter resultaat en dat gebeurde ook, een uithaal verdween hoog in de kruising (2-3) en moest Forza oppassen dat de thuisclub niet verder dichterbij kwam. Mede door diverse knappe reddingen van doelman Quicy Ceder hield men stand en trok Forza de winst over de streep.

De punten dus  mee naar Almere en door het verlies van ASV staat Forza  wat vaster op de 4e plek. Komende week twee  cruciale wedstrijden tegen Zuidoost United en het aanstormende BZC.