Forza Almere uitgeschakeld in nacompetitie

In de zaterdag vierde klasse heeft Forza Almere op bezoek bij ZSGO geen vervolg kunnen geven aan de nacompetitie.Het team van Martijn Struijk verloor in de verlenging van dit duel. Het werd een doelpuntrijk duel dat eindigde in een 5-4 zege voor ZSGO. Forza Almere zal komend seizoen weer moeten starten in de vierde klasse.

In de 2e minuut scoorde Forza al heel snel door Anfernee maar deze voorsprong duurde niet lang, een diagonaal schot was te veel voor de Forza-doelman 1-1. Overnieuw beginnen dus voor Forza, maar ondanks dat ZSGOWMS een licht veldoverwicht had bleven grote kansen uit aan beide kanten. Tot de 25ste minuut, toen vanuit een ZSGOWMS corner de bal voorkwam en ineens voor de voeten van de spits kwam, die van dichtbij kon scoren:2-1. Tien minuten later een dieptebal van ZSGOWMS, en uit deze aanval moest Forza weer een goal incasseren 3-1. Even leek het team in te storten, maar de snelle aansluitingstreffer van Youssef Iallouchen gaf Forza weer moed en zat men weer in de wedstrijd.3-2.

Gelijkmaker

De tweede helft meer initiatief bij Forza wat snel  leidde tot de gelijkmaker. Een knappe voorzet vanaf rechts werd even knap afgerond door Sylvan Speelman 3-3. Na deze gelijkmaker werd het van twee kanten rommeliger en werden er steeds meer kleine overtredingen (in deze overigens sportieve wedstrijd) gemaakt. De spanning kwam er steeds meer op want duidelijk was, dat degene die in de slotfase zou scoren de winnaar zou worden. Uit 1 van de vele vrije trappen, nu van net buiten de 16 meter kwam nog een spetterende knal op de lat van ZSGOWMS maar het bleef bij 3-3 na 90 minuten; verlengen dus.

Rommelig spel

Ook de verlenging bleef rommelig, spannend zonder vele grote kansen tot de laatste minuut van de 1ste verlenging. De eerste inzet van Anfernee wordt gemist en ook Raheem krijgt de bal niet in de goal. En bij een van  omschakeling van ZSGOWMS scoren de Amsterdammers alsnog:4-3. In de tweede verlenging ging Forza Alles of niets spelen en moest dat bekopen met nog een treffer van ZSGO:5-3. Nog was de koek niet op en werd het nog 5-4 maar verder kwamen de Almeerders niet en was het uitschakeling nacompetitie. “Uiteraard een grote teleurstelling, maar uiteindelijk natuurlijk trots op de groep hoe ze gestreden hebben deze wedstrijd, blij met de supporters die meegereisd waren naar Amsterdam-West en achteraf gezien hebben we een mooi seizoen gehad “ aldus de trainer/coach.