15 jarig jubileum Rumah Melati

Op zaterdag 18 juni wordt het 15-jarig bestaan gevierd van woonvorm Rumah Melati (Huis van Jasmijn). Aan het bereiken van deze mijlpaal wordt een feestelijk tintje gegeven in de vorm van een open huis, ondersteunt door muziek, een kleine pasar, hapjes en drankjes.

Tevens zullen wij dan bekendheid geven aan de totstandkoming van de nieuwe Stichting Rumah Melati en het live gaan van de website. Een openingshandeling zal worden uitgevoerd door wethouder Froukje de Jonge.

De feestviering zal plaatsvinden op locatie, van Raemsdockstraat 76, Almere, van 14.00-20.00 uur.

Het doel is tevens om geïnteresseerden te laten kennismaken met deze Indische woonvorm. Op deze dag kunt u vragen stellen aan bewoners, een drankje nuttigen met een stukje spekkoek of een kijkje nemen in één van de woningen.

In Almere Buiten is sinds 2007 deze woonvorm gevestigd voor in het bijzonder Indisch, Molukse, Indochinese en Javaans-Surinaamse ouderen (55+). In het complex zijn 39 woonunits ondergebracht die verhuurd worden door Woningcorporatie de Alliantie. De woningen hebben een gebruiksoppervlakte van ca. 62 m² en zijn voorzien van balkon. Er is een ruime achtertuin aanwezig alsmede een gemeenschappelijke ruimte, een lift en ruimtes voor de zorg, die op afroep beschikbaar zijn. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd op het gebied van eten, muziek, uitstapjes etc. om de cultuur in stand te houden.

Indien u geïnteresseerd bent om kennis te maken met deze woonvorm dan bent u van harte welkom op 18 juni tussen 14.00 en 20.00 uur. Wilt u vooraf informatie ontvangen, neem dan contact op met Sylvia de Vroede van de bewonerscommissie; 0646135380

Geschreven door