Almere goed voor 40% van alle Flevolandse snelheidsboetes

In 2021 werden zo’n 106.000 snelheidsboetes uitgeschreven in Flevoland. Binnen de provincie werden verkeersdeelnemers het vaakst beboet in Almere. In totaal werden hier bijna 43.600 snelheidsboetes uitgeschreven, wat neerkomt op zo’n 120 prenten per dag. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Ook in Noordoostpolder (21.600) en Lelystad (19.100) overschreden weggebruikers vaak de maximale snelheid. Op Urk werden juist de minste snelheidsboetes uitgeschreven: hier kregen in 2021 slechts 27 weggebruikers een boete voor te snel rijden. 

In Dronten en Lelystad gemiddeld meest forse overtredingen

De gemiddelde snelheidsoverschrijding van alle bekeuringen in Flevoland was vorig jaar 9,7 km/u, al verschilt dit lokaal sterk. Zo wordt in Dronten en Lelystad over het algemeen het hardst gereden. Van alle boetes waarin de exacte snelheid is aangegeven, is de gemiddelde snelheidsoverschrijding in beide gemeenten zelfs 11 km/u. 

In Noordoostpolder en Zeewolde is de gemiddelde snelheidsoverschrijding 9,7 km/u en in Almere 8,9 km/u.

In heel ons land werden er 80.000 boetes uitgeschreven voor mensen die meer dan 30 km te hard reden. 

Auto-expert Menno Dijcks: ”Een strafbeschikking vanwege te hard rijden kan grote invloed hebben op de autoverzekering. Je krijgt een strafbeschikking als je binnen en buiten de bebouwde kom meer dan 30 km per uur te hard rijdt. Op de snelwegen ligt dat op 40 km per uur. Dat moet je de volgende acht jaar melden bij het aanvragen van een andere verzekering. Als je bijvoorbeeld een andere auto koopt of wilt overstappen naar een goedkopere verzekering. Verzekeraars kunnen je dan weigeren omdat je een ‘groter moreel risico’ vormt voor de verzekeraar. Je kunt je dus minder gemakkelijk verzekeren in de toekomst.” Afgelopen jaar waren er zo’n 48.000 mensen die een strafbeschikking kregen voor te hard rijden. 

Dit is de meest actieve flitspaal van Flevoland

De meest productieve vaste flitspaal van Flevoland staat langs de Veluwedreef in Almere. Op de kruising met de Hagevoortsdreef werden vorig jaar 7.448 verkeersdeelnemers beboet voor te snel rijden. Ook langs dezelfde weg op de kruising met de Isadora Duncanweg (6.784) werd vaak te snel gereden. 

De top 3 meest actieve flitspalen van Flevoland wordt verder aangevuld door de flitser langs de N305 in Zeewolde: 5.656 keer reden verkeersdeelnemers hier te hard in 2021.

Geschreven door