AllGo past de dienstregeling aan per 16 oktober

Per komende zondag, 16 oktober, past allGo de dienstregeling aan. Dat betekent dat er op de stadslijnen minder vaak bussen rijden. Voor de lijnen 22, 24 en de R-net lijnen verandert er niets. AllGo is genoodzaakt om dit besluit te nemen, omdat er door ziekte minder chauffeurs beschikbaar zijn.

Dat kan leiden tot onverwachts rituitval. Om dit te voorkomen en reizigers de zekerheid te bieden dat de bus gewoon rijdt, wordt de dienstregeling aangepast. Dit is besloten in overleg met de gemeente Almere.

Aanpassing op de stadslijnen

De bussen rijden vanaf 16 oktober weer zoals in september. Op de stadslijnen M1, M2, M4, M5 en M7 rijdt de bus in de spits 10x per uur (elke 6 minuten). De lijnen M3 en M6 rijden door de week in de spits iedere 10 minuten. De rest van de week rijden ze iedere 15 minuten. Voor de lijnen 22, 24 en de R-net lijnen verandert er niets. 

Nieuwe halte-indeling station Almere

In verband met het einde van de Floriade, verandert de halte-indeling op Almere Centrum. Er rijden immers geen pendelbussen meer. Daardoor zijn er weer meer haltes beschikbaar. De lijnen M1, M4, M5 en M7 vertrekken per zondag 16 oktober vanaf een andere halte. Op de onderstaande afbeelding zie je vanaf welke halte de bussen voortaan vertrekken. 

Word ook buschauffeur!

De komende maanden verwelkomt allGo een groep nieuwe buschauffeurs. Zij worden op dit moment opgeleid. Daardoor hoopt AllGo de dienstregeling op den duur weer uit te kunnen breiden. Wil je de gemeente Almere en allGo helpen de dienstregeling zo snel mogelijk weer compleet te krijgen? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging of leuke bijbaan naast je studie? Kom werken als buschauffeur! Je werkt dichtbij huis en levert een grote bijdrage voor (de inwoners van) Almere. Neem een kijkje op allgobus.nl/vacatures.

Geschreven door