Forza Almere boekt belangrijke zege op NVC. (3-2). Sylvan Speelman was weer belangrijk met twee treffers!

Forza Almere heeft zichzelf een goede dienst bewezen door het Bussumse NVC puntloos weg te sturen. Door deze winst behoud Forza de middenmoot positie en houdt men NVC onder zich.

Ondanks de nederlaag vorige week tegen Nederhorst, wilde de Almeerders zich graag herstellen. Forza startte dan ook vol vertrouwen met dezelfde opstelling. Na wat aftasten de eerste minuten was het NVC dat de leiding nam. Een corner in de 5de minuut werd ingebracht en ging heel ongelukkig via de voet van een verdediger de goal in: 0-1. Forza pakte snel de draad weer op en kreeg niet veel later een strafschop toen Kai Wilms in de 16 meter  werd gestuit door de keeper. Sem Moolhuizen schoot de toegekende penalty  feilloos in de rechter kruising: 1-1. Na een kwartier kreeg NVC ook een goede kans maar deze werd keurig door Forza-doelman Quincy Ceder gestopt. Vijf minuten later brak Kai Wilms (foto) weer door op rechts en wist met een goede voorzet Bardo Vinck te bereiken die de bal net langs de verkeerde kant van de paal kopte.

Diagonaal schot

Na een klein half uur  werd het toch 2-1 voor Forza Almere. Een goede pass van Wims op Sylvan Speelman  en deze wist met een diagonaal schot  de keeper te passeren: 2-1. Dit werd ook de ruststand. Na de rust al direct weer een mogelijkheid voor Forza maar Sylvan Speelman wist de doelman van NVC niet te verschalken. NVC zag hierna kans om meer druk te zetten en wist uit een vrije schop na slecht verdedigen de 2-2 te scoren. Hierna wat wisselingen bij Forza en met succes, Kort na de wissels zo’n 20 minuten voor tijd werd wederom Speelman aangespeeld en via een snelle aanval  wist hij de 3-2 te maken. Daarna ging NVC aandringen en werd het nog erg spannend. Zeker ook omdat de scheidsrechter, die verder prima floot, erg veel tijd bij telde werd er vrij lang doorgespeeld. Uiteindelijk trok Forza de winst over de streep en bewees zichzelf hiermee een goede dienst. Maar al met al een leuke en vooral ook sportieve wedstrijd met als resultaat de broodnodige overwinning voor Forza Almere en bleef hiermee een uitstekende middenmoter. Komende wedstrijd gaat men op bezoek bij ASV’65 dat op de 5e plek staat in de 4e klasse D.