Goed herstel Waterwijk vrouwen tegen ‘s Graveland.

Het vrouwenteam van Waterwijk heeft zich goed hersteld tegen de ’s Graveland in een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen strijden samen met Huizen om de titel ‘ best of the rest’  achter het ongeslagen Ajax. Het was dan ook een wedstrijd waarin voor elke bal gevochten werd en een aantal pittige duels te zien waren. Het waren de bezoekers die na een kwartier op voorsprong kwamen, de bal werd in de opbouw onderschept en vanaf 20 meter goed werd ingeschoten 0 – 1.

Initiatief.

Waterwijk nam na deze tegenvaller meteen meer het initiatief en één van goede voorzetten van Salwa Boultam leidde bijna tot een doelpunt van Lisa Haferkamp die haar lob over de keepster net naast zag gaan. Toch werd de rust met een gelijke stand bereikt, Lisa Smit lanceerde Jaimy Rooze met een steekbal en rondde bekwaam af 1-1.  Aan de andere kant redde doelvrouw Cathleen Doelwijt fraai op een goede inzet van ’s Graveland

Niet verliezen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, beide ploegen wilde persé niet verliezen en af en toe werd de grens in de duels overschreden wat tot een gele kaart leidde voor ‘ s Graveland. Na 15 minuten in de tweede helft zette Waterwijk een goede aanval op over links. Britt Kater kwam vrij en met een goed schot buiten de zestienmeter liet ze de keepster kansloos 2-1.  ’S Graveland probeerde wel de gelijkmaker te forceren maar tot echte kansen kwam het niet. Wel ontstond er meer ruimte voorin voor Waterwijk en 10 minuten voor tijd kon Jaimy Rooze vanaf de middenlijn het sprintduel aan met de laatste vrouw van ‘ s Graveland. Nadat ze die afgeschud had bleef ze koel oog in oog met de keepster en schoot beheerst haar tweede en de derde van Waterwijk binnen : 3-1

Komende wedstrijd treft Waterwijk TOV in een thuiswedstrijd.