Waterwijk Vrouwen winnen verdiend van TOV

Het damesteam van ASC Waterwijk heeft in de derde klasse weer een degelijke 4-0 overwinning geboekt. Door deze overwinning blijft Waterwijk koploper Ajax op de voet volgen. Wel hebben de Amsterdamse vrouwen vijf punten meer als de Almeerse vrouwen.

Volop kansen

In de eerste helft trok Waterwijk direct het initiatief naar zich toe. De bal ging goed rond en kansen om te scoren waren er volop. Met name de zeer actieve Jaimy Rooze wist zich meerdere keren in kansrijke scoringspositie vrij te spelen maar wist niet tot afronden te komen. Dit kwam mede door de uitstekende keepster van TOV die meerdere malen voorkwam dat Waterwijk scoorde. Ook een schot van Salwa Boultam spatte op de lat uiteen.

TOV probeerde wel tot aanvallen te komen maar de verdediging met onder meer Anissa Aktaou en Jessie van Velzen speelde uitstekend. Toch kwam Waterwijk voor rust nog op voorsprong uit een hoekschop van Saskia Vermeulen kopte Lisa Smit hard raak: 1- 0 en ging de rust met deze stand in.

Veldoverwicht beloond

De tweede helft drukte Waterwijk door en wist het binnen 20 minuten de stand naar 3-0 op te voeren en daarmee werd het veldoverwicht ook beloond. Eerst was er een goede actie van Chalissa Lentejas die met een prima dieptepass Jaimy Rooze lanceerde die de verdedigster van TOV op snelheid klopte en oog in oog met de keepster van TOV kwam te staan en met een goed schot in de hoek de keepster passeerde: 2-0.

Nog geen 5 minuten later opnieuw een goede aanval door het midden en het was opnieuw Jaimy Rooze die nu in de korte hoek scoorde: 3-0. Daarmee was de wedstrijd beslist en kon Waterwijk de wedstrijd rustig uitspelen. Lisa Smit wist uit een scrimmage voor het doel van TOV haar tweede doelpunt te scoren toen ze met een hard schot van dichtbij raak schoot: 4-0.

Door deze zege klom Waterwijk naar de 2e plaats in de competitie. Volgende week is SVO Huizen dat op een punt achter Waterwijk staat op de ranglijst.